tiistai 19. toukokuuta 2015

Ryppyotsapäivä

Täältä sitten tullaan, jälkijunassa tietenkin, kuten meikäläisiltä odottaa sopiikin. Meidän piti käynnistää toukokuun alussa Osallisuuden jäljillä -hankkeen ISO ratas, mutta nyt vasta 19. päivä päästään tositoimeen. Kyllä me vaan aina varmasti tullaan vaikka resiinalla perässä, periksi ei anneta. 

Viime joulukuussa sovittiin Kehitysvammaisten Tukiliiton Kari Vuorenpään kanssa, että Satakunnan meikäläiset tekisivät 5 osaisen lyhytelokuvasarjan osallisuudesta. Asiaa ollaan kehitelty mietintämyssyssä pitkin talvea ja kevättä, ja niin kuin odottaa sopii, homma on paisunut kuin pullataikina, kuten kaikki hyvät ideat yleensä.

Pitkin talvea kristallisoitui ajatus, että Osallisuuden jäljillä hankkeeseen kannattaisi hakea lisärahoitusta, jotta saisimme teemasta kaiken mahdollisen irti.

Saimme tähän projektiin sitten työskentelytukea Porin kulttuurilautakunnalta. Tämä mahdollistaa nyt sen, että koko loppuvuoden meillä on nyt säännöllistä projektitoimintaa vähintään yhtenä päivänä viikossa kehittää porilaisten meikäläisten mediatoimintaa.

Jaana ja Jari miettivät otsa rypyssä Arin kanssa, mikä tässä onkaan oikea työjärjestys, kun edessä on lähes tyhjä työpöytä, mahdollisuus toteuttaa hyviä ideoita ja kehittää toimintaa koko loppuvuoden 


ISOT TAVOITTEET


Keväällä hahmottelimme toimintaamme vuositasolla, silläkin uhalla, että toiminta on perusrahoituksen puuttuessa aina keksittävä uudelleen, pahimmassa tapauksessa kolme kertaa vuodessa. Talvikaudella homma etenee kansalaisiopiston suojissa, kesäkaudeksi on haettava kesätöitä ja syksyllä taas mennään uusin kujein opistojen suojissa eteenpäin.

2014 etenimme JÄLKIJUNASSA teemalla lähinnä 100 VUOTTA SUOMALAISTA ANIMAATIOTA juhlavuoden teemoilla tuoden esiin erityisryhmien animaatio osaamista esille.

2015 tutkimme osallisuutta eri yhteistyökumppanien kanssa. Vuosi huipentuu 1.12.2015 Osallisuuden jäljillä -valtakunnalliseen elokuvaseminaariin.

2016 koitamme rakentaa pysyvämpää toimintamuotoa jollakin ilveen keinolla, miten, sitä kehittelemme tässä tänä vuonna. Vuoden päätehtävät on järjestää YK:n lukutaidon päivänä valtakunnallinen Lukutaito tapahtuma Poriin sekä jo perinteiseksi käyneen valtakunnallisen elokuvaseminaarin.

2017 olemme osallisia Suomi 100 vuotta juhlahumussa yhdessä KeViKe ja MEKA TV 25 vuotista itsenäisyyttä juhlien. Tästähän tästä hommasta on kyse; omaehtoisesta osallisuudesta, itsenäisyydestä ja yhdessä tekemisestä. Vuoden päätapahtumat on YK:n lukutaidon päivän toinen valtakunnallinen Lukutaidon päivän järjestäminen Porin sekä 10. YHDESSÄ - valtakunnallinen erityisryhmien elokuvaseminaari.

2018 järjestämme Me Itse ryhmäpäivän Poriin ja ehkäpä 11. elokuvaseminaarikin näkee päivänvalonsa.

  

PÄIVÄN TAVOITTEET


Tänään meillä Jaanalla, Jarilla ja Arilla on ryppyotsapäivä ja listaamme asioita, mitä meillä on kesken ja mitä ehdimme tässä ajassa tekemään.

Aloitimme päivän 9:00 huristamalla autolla SEKKiin. Aamupalaveri pidettiin matkalla. SEKKissä ihmeteltiin sitten vintissä lisää, vaan ei sentään vintti pimeänä. Ideariihen, keskeneräisten töiden purkamisen ja radiotekniikan opettelun kanssa meni nyt tämä aamupäivä.




Palikka kerrallaan tässä nyt kehitetään tulevaa, hitaasti mutta varmasti.

Katsotaanpas sitten myöhemmin, mitä ruokailun jälkeen saamme aikaan, nyt heiluu hihat nopeammin kuin tämän blogin kirjoittajan kirjoittavat sormet.

Kello 14:00 jatkamme Hyvän Mielen Talon porukan kanssa Onnen sirpaleita elokuvakäsikirjoituksen kanssa.

Pitkä, mutta hyvä työpäivä siis menossa, mutta menköön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti